neděle 4. ledna 2009

Vážně někdo pochyboval u důležitosti Twitteru?

Něž jsem se potopil do světa Twitteru, čekal jsem jakýsi objev budoucí informační sítě. Ono to bylo logické. V té době, kdy jsem si založil účet, už se o Twitteru všude psalo. A ten, kdo v té době házel komentáře vypovídající o zbytečnosti a ztrátě času na twitteru, byl hloupý a nedokázal se na to podívat z více úhlů. (jak už to mnoho lidí dělá)

Microblogování je jako normálí blog. Je to zdroj informací, který povětšinou vytváří nějaký nezávislý zdroj. Takže většinou nejde o nějaké komerční bláboly. A o to je horší hledat zdroj, který opravdu v sobě nese nějaké informace. Každy blog (nebo microblog) je jiný, a každý si najde ty svá vlákna informací podle toho, co ho zajíma. Proto nelze všeobecně posoudi ani jedno (já vím, lidé rádi soudí), a naopak. Lze jen říct, že je to dobré, protože lidé se snaží něco vytvářet. A to je přeci smysl života, tvořit.

Když přišel velký rozmach Blogování, odvážné Firmy, co chtěli jít s dobou, zaútočily na trh a založily si své první firemní Blogy. Hodně lidí se tomu smálo, nebrali to vázně. Ale jak šla doba, zjistilo se, že to byl dobrý tah, jak se přiblížit zakazníkům i konkurenci.

Microblogování v poslední době vzalo stejný směr, ale 2x tak širší a rychlejší. Microblogují jak firmy, tak media, politici, slavné hvězdy (dokonce pornohvězdy), microbloguje mraky lidí. Některé zápisky mají hodnotu, některé ne. Nedá se s přesností určit ani hodnotit, kdo microbloguje lépe, kdo podává lepší informace. Ale je jisté, že celek microblogů je více než užitečný.

Když dnes hledáte informace o konkrétní věci, která se děje teď, a pisálci z medií se ještě nestačili přeprdelit z terénu do redakce, kde pak najdete nejčerstvější informace (celosvětové)? Přece na Twitteru a podobně. Už se mic mockrát stalo, že jsem o věcech veděl mnohem dřív, než vůbec média začala reagovat. Proto se media a ostatní přesunuli na Twitter.

Twitter je v tuhle dobu opravdu jeden z nejmocnějších informačních zdrojů. Už jste četli o tom klukovi, co spadl letadlem, a hned po tom přes mobil Twiitnul, že byl v tom letadle a stal se celosvětovou -twitterovou hvězdou ? Ne? Tak to jste zřejmě mimo hru.

A už jste zkusili použít Monitter pro monitorování Twiitů? Myslím, že na víše uvedených odkazech se dozvíte víc. A doufám, že uznáte, že Twitter jako celek není zbytečný, naopak, je opravdu potřebný pro tento přesycený svět informací!

0 komentářů:

Okomentovat

 
Copyright 2009 Václav Eddycek Eder