sobota 29. listopadu 2008

Den poezie v Karlových Varech za námi…

Letos to bylo jiné, možná o něco slabší, ale o to asi ani nějak nejde. Pro mě osobně je mnohem důležitější, že se taková akce vůbec konala, že někdo stále má odvahu něco takového podnikat. I když tam dost chyběl Pavel Vítek a těch pár lidí, co minulý rok dost zaujali mou osobu. Ale na druhou stranu přišli noví lidé a místo charizmatického Vítka zasedla do křesla hlavní postavy tajemná Petra Petrová. Ze které jsem mimo jiné měl celkem zvláštní pocity, nic určitého, přesto podivného.

Dorazil jsem tam asi hodinu po začátku, což mě docela (i po uplynulém týdnu) mrzí, takže jsem asi neslyšel projev všech autorů. Ale to, co jsem měl možnost si poslechnout, mě dost oslovilo. A můj nápad oslovit tyto lidi, abychom se scházeli mnohem, mnohem více, než jednou ročně, mi připadal zas o něco více geniální.

Když přišla řada na mně, ani jsem nechtěl moc číst to, co jsem napsal za posledních pár let, jelikož mé myšlenky jsou už tak trochu jinde. I když se mi mé dřívější básně stále líbí, poněvadž to z jisté části vystihuje mé pocity z dřívější doby. Tedy jsem nejprve přednesl můj nápad o založení jakéhosi Občasného sdružení Karlovarských Básníků. Většina z přítomných to přivítala pozitivně, proto jsem vytáhl formulář na vyplnění osobních údajů a pak přečetl ty své básnické výtvory.

Odezva nebyla moc velká, jako minulý rok, ale nějak mě to netrápilo. Jak stálo na dveřích: „Báseň není děvka, aby se musela líbit“. Nevzpomínám si na autora tohoto trefného citátu, ale naprosto s ním souhlasím. A děkuji P. P. (nejspíš ona v tom má prsty), že ho tam vylepila.

Rád bych více popsal nejen atmosféru, ale i děj, ale bylo to moc krátké. Jména si stejně také nepamatuji, nemám na ně paměť… No ale hodně pozitivní je, že formulář mi vyplnilo 9 lidí. Což znamená, že moje myšlenka se lidem zalíbila a můj plán se dá realizovat. V současné době přemýšlím nad tím, jak to celé bude fungovat - Co nám to přesně přinese, kde se budeme scházet (i když to už je asi vyřešené díky P. P.) a podobně.

Cílem je větší kontakt s lidmi, co píšou, a dát o sobě více vědět. Tím "o sobě" myslím, jako o celé skupině.

0 komentářů:

Okomentovat

 
Copyright 2009 Václav Eddycek Eder